De Rotterdam Fractie

We komen net kijken. Dat helpt.

Europees denken, Rotterdams doen

Wij zijn Volt. Een Europese politieke beweging die van onderop tot stand is gekomen. We zijn op Europees, nationaal en lokaal niveau actief en hebben op 16 maart 2022 mee gedaan aan de gemeenteraads-verkiezingen in tien steden in Nederland. Ook in Rotterdam waren we erbij en hebben we 2 zetels behaald!

We willen de komende jaren een positief geluid in de gemeente verkondigen. We denken Europees en doen lokaal. Wij maken verbinding en kijken naar de toekomst door onze waarden om te zetten in plannen voor Rotterdam, Nederland en Europa. Wij creëren een samenleving van gelijke kansen en gedeeld geluk, waarin dialoog en vertrouwen centraal staan. Vertrouwen tussen inwoners onderling en vertrouwen in de politiek. En dat lukt ons alleen als we hier overal aan kunnen werken: in Brussel, in Den Haag, in Rotterdam. Daarom: Steun Volt!

#VoltRotterdam

De Gemeenteraadsleden

Op 16 maart 2022 deed Volt Rotterdam met twaalf kandidaten mee aan de Gemeenteraadsverkizingen in Rotterdam. Tijdens deze verkiezingen heeft Volt Rotterdam 2 zetels behaald, waardoor Imane Elfilali en Tim Kind de komende vier jaar als gemeenteraadslid aan de slag zullen gaan.

Heb je vragen voor onze fractie, neem dan gerust contact op: fractie.rotterdam@voltnederland.org

Imane Elfilali

Ik ben Imane en woon met mijn gezin op Zuid in Rotterdam. Als trotse, eerste fractievoorzitter van Volt Rotterdam zet ik mij in voor een inclusieve, groene en creatieve stad Rotterdam. Een transparante overheid en de bestuurscultuur hebben specifiek mijn aandacht. Daarnaast vind ik – als vrouw en moeder van twee kinderen - vrouwenparticipatie belangrijk. Met name in de politiek, het bestuur en bepaalde sectoren, zoals techniek en onderzoek. Naast het lijsttrekkerschap van Volt Rotterdam, werk ik bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiervoor was ik diplomaat in Brussel bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie en heb ik verschillende functies gehad bij de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

Neem contact op via onderstaande mail:
imane.elfilali@volteuropa.org

Tim Kind

Mijn naam is Tim Kind, 32 jaar oud, geboren in Rotterdam Noord en opgegroeid in Prinsenland. Mijn grootste motivatie om de politiek in te gaan is de behoefte om meer verbinding tussen het stadhuis en de stad te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat we verder komen als we meer luisteren naar de verhalen en ervaringen van Rotterdammers. Ik voel me dan ook niet zozeer een politicus, maar veel meer een beleidssocioloog of onderzoeker. Daarom ben ik lid geworden van Volt, omdat Volt staat voor een nieuwe politiek, waarin het minder gaat over politieke tegenstellingen en veel meer over het benadrukken van overeenkomsten. Dit is ook in Rotterdam hard nodig om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar we voor staan.

Neem contact op via onderstaande mail:
tim.kind@volteuropa.org

De Commissieverdeling

De verschillende commissies zijn als volgt verdeeld tussen de (burger)raadsleden van de Rotterdam fractie:

  • Mobiliteit, Haven, Economie en Klimaat (MHEK) - Imane Elfilali

  • Bestuur, Organisatie, Financiën en Veiligheid (BOFV) - Imane Elfilali en Tim Kind

  • Bouwen, wonen en buitenruimte (BWB) - Hilgo Wempe

  • Werk & Inkomen, Onderwijs, Samenleven, Schuldhulpverlening & Armoedebestrijding, NPRZ (WIOSSAN) - Tim Kind

  • Zorg, Welzijn, Cultuur en Sport (ZWCS) - Donatella Schalm-Civile

Burgerraadsleden en fractieondersteuning

Hilgo Wempe

Burgerraadslid

hilgo.wempe@volteuropa.org

Donatella Schalm-Civile

Burgerraadslid

donatella.schalm-civile@volteuropa.org

Benjamin Ector

Politiek Adviseur

benjamin.ector@volteuropa.org

Vera Nuijsens

Politiek Adviseur

vera.nuijsens@volteuropa.org


Sipke Dijkshoorn

Stagiair

sipke.dijkshoorn@volteuropa.org