Kandidaten

1. Imane Elfilali

Ik ben Imane en woon met mijn gezin op Zuid in Rotterdam. Als trotse, eerste lijsttrekker van Volt Rotterdam zet ik mij in voor een inclusieve, groene en creatieve stad Rotterdam. Een transparante overheid en de bestuurscultuur hebben specifiek mijn aandacht. Daarnaast vind ik – als vrouw en moeder van twee kinderen - vrouwenparticipatie belangrijk. Met name in de politiek, het bestuur en bepaalde sectoren, zoals techniek en onderzoek. Naast het lijsttrekkerschap van Volt Rotterdam, werk ik bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hiervoor was ik diplomaat in Brussel bij de Nederlandse Permanente Vertegenwoordiging bij de Europese Unie en heb ik verschillende functies gehad bij de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

2. Tim Kind

Mijn naam is Tim Kind, 32 jaar oud, geboren in Rotterdam Noord en opgegroeid in Prinsenland. Mijn grootste motivatie om de politiek in te gaan is de behoefte om meer verbinding tussen het stadhuis en de stad te creëren. Ik ben ervan overtuigd dat we verder komen als we meer luisteren naar de verhalen en ervaringen van Rotterdammers. Ik voel me dan ook niet zozeer een politicus, maar veel meer een beleidssocioloog of onderzoeker. Daarom ben ik lid geworden van Volt, omdat Volt staat voor een nieuwe politiek, waarin het minder gaat over politieke tegenstellingen en veel meer over het benadrukken van overeenkomsten. Dit is ook in Rotterdam hard nodig om oplossingen te vinden voor de grote uitdagingen waar we voor staan.

3. Gwenaëlle Boyaval

Ik ben Gwenaëlle en ik ben 33 jaar. Sinds 2019 ben ik lid van Volt. De eerste pan-Europese partij, vertegenwoordigd in meerdere landen en het Europees Parlement! Om twee redenen ben ik lid en actief geworden: ten eerste omdat Volt, terwijl het de uitdagingen van de EU onderkent, de waarde van sterke Unie onderstreept. Daarom is het zo belangrijk dat we in meerdere landen onze visie kunnen delen. Ten tweede omdat Volt de politiek dichter bij haar bewoners wilt brengen, dus ook in Rotterdam. Europees denken, lokaal doen!

4. Luuc Dekkers

Geboren en getogen in Eindhoven, rondgezworven door plekken als Brisbane, Teheran en Utrecht, maar inmiddels heb ik mijn vaste plek op zuid in Rotterdam gevonden. Ik ben 33 jaar, werkzaam als manager van een IT/Data team. Ik houd van uit eten gaan, tennissen en zwemmen en kan ook erg van een festival genieten. Graag ga ik namens Volt aan de slag om te werken aan meer gelijkheid: van armoedebestrijding tot de acceptatie van de LHBTI+ gemeenschap. Daarnaast geloof ik in een moderne stad, waarbij digitalisering en de circulaire economie de nodige aandacht krijgen.

5. Femke Bouwer-van Schie

Ik ben een echte Rotterdamse. Ik ben geboren in Middelland en via de Millinxbuurt en Bergpolder in IJsselmonde geland. Heimwee zit in mijn bloed. En ja, ook die opgerolde mouwen en ‘niet lullen maar poetsen’. Volt kijkt verder dan de grenzen. Wat doen andere Europese steden wat Rotterdam kan helpen? Ik hoor vaak dat ik scherp kan luisteren, het wederzijds belang kan vinden en kan verwoorden waar anderen niet de juiste taal kunnen vinden. Mijn taal is verstaanbaar en begrijpelijk. Mijn kracht is het verbinden en overtuigen van andere partijen, daar waar we hetzelfde belang dienen: dat van onze Rotterdammers.

6. Hilgo Wempe

Met beide benen in Rotterdam en in het klaslokaal. Op school geef ik het vak biologie en werk ik met scholen in heel Europa samen aan thema’s als duurzaamheid, digitalisering en inclusiviteit. Ik wil me inzetten voor een Rotterdam waarin iedereen zich welkom en veilig voelt, op school, op straat, maar ook in het voetbalstadion. Daarnaast snakt de stad naar meer groen. Dat betekent dat het belangrijk is dat we weer meer dieren- en plantensoorten gaan tegenkomen en dat dus de soortenrijkdom toeneemt. Wanneer heb jij voor het laatst een klaproos, bij of vlinder gezien in de stad? Laten we Rotterdam vooruitbrengen door in heel Europa samen te werken, door te leren van elkaar en elkaar te helpen!

7. Els Boot

Ik ben geen geboren Rotterdammer, geboren in Den Haag, getogen in Amsterdam en neergestreken in Rotterdam waar ik nu zo'n 40 jaar woon en nooit meer weg ga! Ik ben er even tussenuit geweest omdat ik burgemeester werd in Giessenlanden en dan moet je daar gaan wonen. Ik studeerde MO Geschiedenis in Den Haag en Nederlands Recht aan de EUR in Rotterdam. Inmiddels ben ik gepensioneerd. Ik lees graag en veel, hou van mijn tuin, musea en kunst. In mijn jonge jaren was ik een handbal fanaat, nu alleen nog de sportschool.

8. Floris Geijer

Beste Rotterdammers, ik ben Floris en sinds 2013 woonachtig in Rotterdam. Ik ben aanvankelijk naar Rotterdam gekomen om te studeren, en ik denk niet dat ik ooit nog weg ga. Als starter heb ik last van de vele problemen waar mijn generatie mee te maken heeft. Ik kan zelf amper aan een woning komen, ik heb een hoge studieschuld en ik maak mij, zoals velen, zorgen over het klimaat. Als echte optimist laat ik mij daar niet door demotiveren. Ik heb de afgelopen jaren gezien wat Rotterdam kan als we samen de schouders eronder zetten. De grootste uitdagingen pak je aan van onderop. En dat kan nergens beter dan in Rotterdam.

9. Donatella Schalm-Civilie

Naast mijn studietijd in Utrecht en een Europees uitstapje naar Italië van bijna tien jaar, heb ik altijd gewoond en gewerkt in Rotterdam. Ik ben ondernemer en heb mijn eigen taalschool. Mijn doel in de politiek is te verbinden; burgers met burgers en burgers met de overheid. Vertrouwen is daarbij essentieel. Dit betekent dat data van inwoners bij de overheid digitaal op orde moeten zijn, transparant verwerkt en veilig opgeslagen, en dat de communicatie toegankelijk en begrijpelijk is. Daarnaast zal ik me hard maken om (digitale-)geletterdheid aan te pakken, opdat iedereen mee kan met het Rotterdam van de 21ste eeuw!

10. Hugo Biersma

Ik ben een geboren en getogen Rotterdammer(t), 35 jaar oud, sociaal ondernemer en fervent wandelaar en zeiler. Ik vertegenwoordig Volt om de energietransitie te versnellen en voor een eerlijkere woningmarkt. Beide thema’s hebben een enorme impact op Rotterdammers. Na jaren werken in de ICT heb ik de overstap gemaakt naar de energiebranche. Ik ben een van de oprichters van De Warmteregisseurs, dit is een adviesbureau dat gemeenten bijstaat in de warmtetransitie (Nederland van het aardgas halen). Ik breng mijn kennis van de energietransitie graag naar de Rotterdamse politiek.

11. Michelle Damen

Als voormalig diplomaat heb ik veel gereisd en daardoor vaak mijn wereldbeeld kunnen vergelijken met die van andere culturen. Dit bracht mij tot nieuwe inzichten, maar ook tot een enorme waardering voor de Europese filosofische traditie waar ook veel van de Nederlandse normen en waarden uit voortvloeien. Deze filosofie heb ik verwerkt in een roman, een spannend verhaal dat de lezer ondertussen iets leert over de waarden uit het humanisme waar ook Volt voor staat. Ik kom uit een ondernemersfamilie, waardoor ik mij erg thuis voel in de private sector en graag het gesprek aan ga met ondernemers van grote en kleine bedrijven om te zien wat Volt voor hen kan betekenen.

12. Simon Bleijenberg

Ik ben opgegroeid in Delft en tijdens mijn studententijd in Kralingen gewoond. Op dit moment woon ik in het centrum van Rotterdam. Ik ben 27 jaar en heb ruimtelijke-, transport- en gezondheidseconomie gestudeerd in Rotterdam en Amsterdam. Tegenwoordig werk ik als adviseur op het gebied van ruimtelijke economie en mobiliteit. In mijn vrije tijd sport ik graag en verdiep ik me in verschillende maatschappelijke onderwerpen. Ik wil me namens Volt inzetten om inhoud boven beeldvorming te plaatsen en op een eerlijke manier het gesprek met de Rotterdammers aan te gaan.