De Europese General Assembly in Praag

Op 8 en 9 oktober 2023 zijn zo’n 30 Volters uit Rotterdam-Rijnmond naar Praag afgereisd voor de General Assembly van Volt Europa. Het weekend stond in het teken van het vaststellen van de politieke prioriteiten van Volt voor de komende jaren en in aanloop naar de Europese verkiezingen in 2024. Samen met zo’n 850 andere Volters uit heel Europa zijn we het hele weekend met elkaar in gesprek gegaan in paneldiscussies, workshops, plenaire sessies, maar ook informeel tijdens de lunch of zelfs tijdens de ‘public action’ door de straten van Praag.

Met een vol programma van twee dagen is het lastig om op elk punt in te gaan, maar voor onze deelnemers uit de regio waren dit de belangrijkste take-aways:


Re-value Volt panel - hoogtepunt van Kirsten

Een van de sessies op zaterdag ging over onze gezamenlijke Volt waarden: waar staan we voor en welke waarden verbinden ons door heel Europa. In verschillende teams is hier het afgelopen jaar aan gewerkt, en een eerste prototype opgesteld waarin de waarden verder worden uitgelegd. Het prototype is te vinden op onderstaande slide.

Prioriteiten voor het Europese verkiezingsprogramma voor 2024 - hoogtepunt van Juliet

De workshops en sessies op zaterdag waren ter voorbereiding op de stemming op de politieke prioriteiten voor de Europese verkiezingen in 2024. Meer weten over de verschillende voorstellen? Alle informatie is hier te lezen (let op: je hebt een Volt email adres nodig om toegang te krijgen tot de stukken; deze kun je eventueel vrijblijvend opvragen bij jan.chau@volteuropa.org).


Velocity programma - hoogtepunt van Gwenaelle Boyaval

Één van mijn hoogtepunten was de diploma uitreiking van de Velocity leiderschapscursus, georganiseerd door Volt in samenwerking met Harvard University. Deze pittige cursus wordt jaarlijks georganiseerd en bestaat uit 10 webinars waarin verschillende facetten van "adaptive leadership" worden bediscussieerd door onder andere docenten aan Harvard University. Behalve de te voorbereiden papers en de (soms verhitte) discussies tijdens de les, had ik de privilege om samen te werken met Volters uit verschillende Europese landen. Een ervaring die ik niet snel zal vergeten. Future, made in Europe!

Wil je meer weten over de Velocity program? Neem dan zeker contact met me op via gwenaelle.boyaval@volteuropa.org