Volt Rotterdam-Rijnmond
op bezoek in Lille

Begin September zijn we met zes Volt Rotterdam-Rijnmond leden op bezoek geweest bij de Volt chapter in Lille. Elk jaar vindt daar namelijk de bekende Braderie de Lille plaats waar enorm veel mensen op afkomen. Naast alle kunst en kitch die er te vinden was, hebben we Volt op het politiek/maatschappelijke plein goed onder de aandacht gebracht.

Volt en de Franse politiek
In Frankrijk is Volt nog echt een new kid on the block. Veel mensen zijn nog niet bekend met de partij, al zijn de honderden leden wel actief aan de slag om een positieve en progressieve beweging op gang te krijgen. Dat is best lastig in een land dat veel polarisatie kent, van de activistische jonge communisten tot de extremistische Melenchon, en ook nog eens een stelsel heeft waarbij veel top-down vanuit absolute macht wordt geregeerd. Enfin, er is nog genoeg te doen in dat mooie Frankrijk! Daarom dat ook wij hebben meegeholpen door te flyeren en in ons beste Frans gesprekjes aan te goed. C’était amusant!

Braderie de Lille

De Braderie van Lille is Europa's grootste rommel markt en is in heel Frankrijk en tot ver daarbuiten bekend. Jaarlijks komen er tussen de 2 en 3 miljoen koopjesjagers naar Lille. Het is dan ook de ideale plek om die een bijzondere vondst te doen, op zoek te gaan naar koopjes, maar vooral ook om de sfeer in de stad te proeven: feestelijk en gezellig! Vergeet niet om ook de traditionele moules frites te proeven!